Qigong Ritueel

voor Intentie en Alignment


intention is magic quote

Alignment, centering and clarity

Nieuwjaar gaat vaak samen met het neerzetten van nieuwe (of oude) intenties. Of het nu gaat om persoonlijke of werkgerelateerde voornemens, het is al aangetoond dat die meestal sneuvelen na 2 à 3 weken.

Het is vaak door een gebrek aan motivatie, omdat de voornemens die we zetten maar een laagje zijn bovenop ons echt verlangen, en het is dit verlangen dat pas echt motiveert.

Daarom organiseer ik deze workshop waarin je enerzijds leert te kijken onder je voornemens naar je werkelijke verlangen, om dit verlangen vervolgens om te zetten in een intentie. Anderzijds gaan we deze intentie meer body te geven, meer spirit, meer aarding en bezieling, zodat je je intentie echt kan verankeren.

Ik leer je dus een kort maar krachtig intentie-ritueel (een soort bewegende meditatie) dat vorig jaar ontstond toen ik me een week herbronde in de Vogezen, en ook exploreren we de innerlijke context waarin jouw intentie zich kan waarmaken.

Qigong gaat al meer dan 25 jaar mee in m'n leven. En in combinatie met m'n werk als aanwezigheidscoach, kunnen we samen nieuwe dieptes aanboren.

Wat kan je verwachten?

Het intentie ritueel is gebaseerd op oude bewegingsmeditatie vormen uit China en Birma, en upgedate naar deze eeuw en naar de wereld waarin we nu leven.

Het begint met een paar korte opwarmingen om je lijf te voelen (je kan maar iets neerzetten als je er zelf bent, en dus moet je je lijf voelen).

Dan komt er een soort van krachtige bodyscan, die je verder bewust maakt van je lichaam en het tegelijk opent en rechtzet.

Vervolgens gaan we naar de kern van het ritueel, waar je je systeem verbindt met het draagvlak en het voorbereidt op jouw intentie. We laten de kracht ervan opbouwen, om ze tenslotte stevig en gegrond neer te zetten. Klaar om in de wereld te staan!

Op het eind integreer je alles, en van daaruit kan je krachtdadig gaan leven, gecentered en in lijn met jezelf.

tree of life

En wat nog meer?

Als je komt naar een live workshop dan is er ook verdieping natuurlijk.

anchor

Samen gaan we voelen wat er nog extra nodig is om je intentie echt helemaal te kunnen laten stromen.

En we onderzoeken hoe we alles nog meer kunnen laten stromen om je intentie stevig te verankeren in de echte rust van je lichaam.


p.s. Online lessen zijn in de maak.
Ben je geïnteresseerd? Zet je dan hier op de aankondigingslijst, en profiteer van de pre-release prijs.


Live workshop: 29 december, 10u00-16u30, 96€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem (Lievegem)

Inschrijven kan per mail of online.