Qigong Routine

voor Intentie en Alignment

4 februari 2023


intention is magic quote

"Aardend, heel krachtig. Ik voelde de intentie helemaal door mijn lijf stromen."

"Een krachtige tool die me in het nu brengt, bij mezelf. Geeft 'body' en power om mezelf te manifesteren.
Liefdevol energetisch. Groots en toch eenvoudig."


Alignment, centering and clarity

Het is best wel uitdagend om in deze wereld recht te blijven. Iets neerzetten of zelfs maar bij jezelf blijven, vraagt om intentie.

En een intentie blijvend neerzetten vraagt dat je gealligneerd, gecentered en helder bent en blijft.

Daarom organiseer ik deze workshop waarin je enerzijds helder leert te kijken onder je voornemens naar je werkelijke en motiverende verlangen, om dit verlangen vervolgens om te zetten in een intentie.

"Verhelderend. Geeft verdieping aan een intentie om die dan nog duidelijker, vanuit mijn fundamentele basis, vorm te geven."

"De intentie krijgt meer diepgang, betekenis en waarde, wordt veel meer dan enkel woorden, en komt als het ware al een deel tot leven."

Anderzijds gaan we deze intentie meer body te geven, meer spirit, meer aarding en bezieling, zodat je je intentie echt kan verankeren.

Ik leer je een kort maar krachtig qigong routine (een soort bewegende meditatie) die in 2019 ontstond toen ik me een week herbronde in de Vogezen, en ook exploreren we de innerlijke context waarin jouw intentie zich kan waarmaken.

Qigong gaat al meer dan 25 jaar mee in m'n leven. En in combinatie met m'n werk als aanwezigheidscoach, kunnen we samen nieuwe dieptes aanboren.

Wat kan je verwachten?

Het reeks bewegingen is gebaseerd op oude bewegingsmeditatie vormen uit China en Birma, en upgedate naar deze eeuw en naar de wereld waarin we nu leven.

Het begint met een paar korte opwarmingen om je lijf te voelen (je kan maar iets neerzetten als je er zelf bent, en dus moet je je lijf voelen).

Dan komt er een soort van krachtige bodyscan, die je verder bewust maakt van je lichaam en het tegelijk opent en rechtzet.

"Dit maakte me vrij en bewust. Ik voelde de verticale energie door me stromen en stond stevig geworteld in mijn basis."

"Fantastisch en heel fijn om alles binnenin bewuste aandacht te schenken en het volledige fysieke lichaam te voelen stromen. Dit deel bracht me helemaal bij mezelf in een diepe rust."

Vervolgens gaan we naar de kern van de routine, waar je je systeem verbindt met het draagvlak en het voorbereidt op jouw intentie. We laten de kracht ervan opbouwen, om ze tenslotte stevig en gegrond neer te zetten. Klaar om in de wereld te staan!

"Magisch. Krachtig, warm. Via ademhaling en beweging genereerden we energie en die gebruikte ik om mezelf hier en nu te manifesteren en te bevestigen. Krachtig in groep, maar ook alleen thuis heb ik het al toegepast."

"Hier voelde ik vooral verwondering nieuwsgierigheid en aanwezigheid. Ook grote ondersteuning en een gevoel van er niet alleen voor te staan. Vrij en beweeglijk maar tegelijk stabiel en sterk. Alles werd verzameld, samengebracht om bewust de intentie neer te zetten. Het voelde alsof alles van mezelf gebruikt werd om die intentie te plaatsen, en tot leven te brengen. Speciaal!"

Op het eind integreer je alles, en van daaruit kan je krachtdadig gaan leven, gecentered en in lijn met jezelf.

tree of life

En wat nog meer?

Als je komt naar een live workshop dan is er ook verdieping natuurlijk.

anchor

Samen gaan we voelen wat er nog extra nodig is om je intentie echt helemaal te kunnen laten stromen.

En we onderzoeken hoe we alles nog meer kunnen laten stromen om je intentie stevig te verankeren in de echte rust van je lichaam.


Live workshop: zaterdag 4 februari 2023, 10u00-12u30, 55€, (ik heb besloten deze workshop gratis te geven, maar inschrijven is verplicht!)
+ optioneel 5 feb Amanae breathwork (65€)
Locatie: De Verdieping, Lovendegem (Lievegem)

(Wens je een factuur, dan is de prijs excl. btw)

Inschrijven kan per mail of online.