Qigong Workshop

Rustpunt

29 december 2019


qigong

Vind de rust in jezelf

We zoeken allemaal naar rust. Rust in het hectische van ons leven, rust in ons hoofd, rust in ons lichaam.

Deze dag is zo'n rustpunt.

We laten samen wat gestagneerd is weer stromen, wat zowel rust als energie geeft, een rustige kalme en voedende energie.

Je leert op een nieuwe manier aarden en maakt weer contact met jouw centrum, met je eigen rustpunt in jezelf.

Deze dag neemt je doorheen zachte opwarmingen, stretching en vloeiende flow-bewegingen die de helende energie in het lichaam vrij maken, en de rust én vitaliteit van jouw levensenergie aanwakkeren.

Wat kan je verwachten?

In de voormiddag gaan we landen, via rustige flow bewegingen en een beetje iron shirt qigong, waarmee je je letterlijk leert verankeren in de aarde. Zo wordt je je eigen rustige anker.

De namiddag reserveren we voor verdieping en verdere verkenning van de rust. En ook hoe je energetisch bij jezelf kan blijven te midden van het soms turbulente leven.

anchor

Kim

Ikzelf en Qigong

Qigong gaat al meer dan 25 jaar mee in m'n leven. Ik herinner me m'n eerste kennismaking nog, het was bij een klimmuur waar de trainer een qigong leraar had uitgenodigd die diepe indruk op hem had nagelaten. En zo verging het mij ook!

Een paar weken later gingen we met een groepje vrienden naar zee, en opeens was ik hen de qigong oefeningen die ik pas geleerd had aan het bijbrengen. Ik zie ons nog staan op die houten paaltjes die de zee in lopen :)

Toen had ik natuurlijk nog geen idee waar het allemaal om ging, maar ik was duidelijk enthousiast. Vandaag weet ik al "iets meer" waar het over gaat, en ben ik nog enthousiaster.

Ik neem je graag mee in mijn ervaring, naar het heerlijk fysiek losmakende gevoel, de stroom van energie en flow die vrijkomt, en naar die diepe mooie krachtbron die in ieder van ons schuilt.


Wil je graag een voorsmaakje, dan kan je deze routine voor de adem en de longen eens meedoen. Een dergelijke flow is wat ik typisch als opwarming doe, en zo kan je me al eens aan het werk zien :)


Over rust valt natuurlijk het één en ander te vertellen. Lees in deze blog meer over hoe de wetenschap het moeilijk heeft om rust te vatten (en waarom dat niet verwonderlijk is), en over wat rust met boeddha en the dark side te maken heeft.

29 december, 10u00-16u30, 50/100€ (voormiddag of hele dag)
Locatie: De Verdieping, Lovendegem (Lievegem)

Inschrijven kan per mail of online.