Qigong

MEER ENERGIE, INNERLIJKE KRACHT, KALMTE, CREATIVITEIT & MINDER STRESS, SPANNING, FRUSTRATIE


Lees meer

Qigong, de eenvoudige weg naar gezondheid, geluk en rust

Ervaar zelf wat Qiqong is en wat het voor jou kan betekenen.
Workshops en verdiepingslessen zullen je lichaam en je hart openen. Puur fysiek of diep-energetisch en spiritueel.

Lees meer over de Qigong workshop Rustpunt op 22 september 2019.

En voor wie graag online een voorproefje heeft:

Een greep uit wat je mag verwachten


Introductie

Maak kennis met de basisbewegingen van Qigong en voel de energie doorheen je lichaam. Qigong helpt emotionele en fysieke stress ontlasten, en balans te ontwikkelen in jezelf en je omgeving.

Qigong geeft je de technieken en de vaardigheid om om te gaan met bv. vermoeidheid, pijn, depressie, slapeloosheid en veel meer.

Energie & Vitaliteit

Energie is de essentie van het leven. Het is overal aanwezig en stroomt door je heen. Voldoende energie en vitaliteit brengen kwaliteit in je leven.

Qigong vertaalt zich als werken met energie. Dit programma bestaat uit een reeks oefeningen die je helpen je eigen natuurlijke bron van energie aan te boren.

Flow en Centering

Onrust is een natuurlijke reactie op de stress van ons moderne leven. Onze aandacht en energie worden in tal van richtingen getrokken.

Deze routine is ontwikkeld om even alles los te laten dat je uit je centrum haalt. Hoe meer je deze oefeningen doet, hoe dieper je ontspant. Je wordt lichter, en beter in het meegaan met de flow van je leven.

Rug en nek

Onze rug en nek krijgen veel te verduren: slechte houding, weinig of zeer repetitieve beweging en overbelasting doen ons geen deugd.

De specifieke zachte, vloeiende bewegingen in dit Qigong programma, samen met een goede diepe ademhaling, verlichten de pijn en chronische stress. De rug wordt weer soepel en een ware steun voor de rest van je lijf.

Innerlijke beweging

Onze maatschappij en ons leven is zeer sterk naar buiten gekeerd. We hebben geleerd te reageren op uitwendige impulsen, en afgeleerd onze innerlijke beweging te voelen.

Via meditatie en subtiele beweging maak je weer contact met je innerlijk systeem. Je leert je eigen bronnen terug activeren en aanvullen, en connecteert terug met je essentie en met de natuurelementen.

Beter ademen

Ademen is leven, goed ademhalen is ten volle leven. Een diepe, volledige manier van ademen herbront je lichaam, voorziet het bloed van zuurstof en masseert de inwendige organen. De spieren laten hun spanning los en er onstaat evenwicht in het zenuwstelsel.

Voor velen is goed ademen echter niet vanzelfsprekend. Met deze Qigong reeks verruim je je flow van in en uit, van opnemen en loslaten.

Qigong, ontdek de rustig stromende kracht in jezelf


"Qi" [tsjie] betekent energie, en "Gong" betekent cultiveren.

Qigong is de voorloper van het meer gekende Tai Chi, en veel eenvoudiger. Bij Qigong staat elke beweging op zich, en ze wordt meerdere keren na elkaar herhaald. Op deze manier kan men loskomen van de beweging zelf, en meer bezig zijn met de essentie: de onzichtbare levensenergie die in ons allen aanwezig is leren voelen en vermeerderen, zodat ze terug haar natuurlijk gang kan gaan. Qigong wordt ook wel bewegende meditatie genoemd.

De fysieke kant van de oefeningen zorgen ervoor dat je de Qi kan voelen, en dat het lichaam soepeler wordt zodat de energie er vlotter doorheen kan stromen.

Zij die een stap verder willen gaan, kunnen de beweging verinwendigen, en zo de Qi intentioneel door het lichaam sturen. Dit versterkt het proces.

De eenvoud van Qigong is misleidend, want het is enorm krachtig.

Qigong is toegankelijk voor iedereen, los van leeftijd of conditie. Ook jij kan dus profiteren van deze technieken, deze bewegende meditatie. Niet alleen om je fysiek beter en kalmer te voelen, maar ook voor herstel, of om diepe rust te vinden, en om spanning en stress om te zetten in energie en vitaliteit.

De term flow betekent dat we ontspannen zijn van binnenuit, in harmonie met onszelf en onze omgeving. Door het beoefenen van Qigong kan je deze staat zelf ervaren.

In jullie eigen woorden


Een verrijking om thuis te komen in je lichaam en je energie beter te voelen en laten stromen!
Straf hoe je met ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen energetisch zoveel teweeg kan brengen. Ik ben alvast fan!

Je voelt dat Kim hetgeen hij lesgeeft echt zelf volledig doorleeft en dat is een meerwaarde. Een aanrader om hier met je lichaam aan het werk te gaan.

Ilona Thyssen - Eeklo

De introductieles heeft me zoveel deugd gedaan! Ik kijk enorm uit naar de volgende lessen.

 

Catherine Van Renthergem - Lievegem

ruimte voor mezelf
in m'n lijf, m'n hart en ziel
vrijer ademen

ik voel me als een
druppel water die valt op
opgedroogde grond

ik word een bron die
opborrelt en opborrelt
en plots een golf wordt

ik hul mezelf in
deze mantel van water
en word zalig warm

en kom terug thuis
in mijn lichaam na deze
tocht over water

Didier De Vreese - Lievegem