Workshops

Aarding en Stroming

op 23-24 februari 2019


qigong

Het fenomeen van deze tijd, we lopen allemaal met ons hoofd op een andere plek dan ons lichaam. En alles rondom ons is in beweging. Alleen is onze eigen innerlijke stroom niet altijd even duidelijk te midden van al die turbulentie (persoonlijk en professioneel).

Er wordt dan gezegd dat het helpt om te gronden, te aarden. En dat klopt. In deze workshop leer ik je een paar krachtige technieken die je in het centrum van je lijf brengen, en hoe je van daaruit kan gaan wortelen.

Daarnaast concentreren we ons ook op het openen van je eigen interne energiestroom. Zodat je lichaam zichzelf kan regenereren én zodat je vanuit een stevig verankerde basis jouw flow weer in de flow van het leven rondom jou kan brengen.

We beginnen met voorbereidende oefeningen die je de kracht in je buik laten ervaren, en je helpen om deze kracht verder op te bouwen. Je zwaartepunt (stabiliteit) en krachtcentrum liggen in je buik, dus het is belangrijk om daarmee verbonden te zijn.

Daarna gaan we verder met een vorm van Iron Shirt Qigong, waarmee je je letterlijk leert verankeren in de aarde. Op deze manier kan je dan makkelijk externe krachten (bv datgene wat je letterlijk of figuurlijk uit evenwicht brengt) direct afvoeren in de aarde. Eerst alleen, en daarna via oefeningen per twee ga je dit ook effectief ervaren in deze workshop.

We gaan aan het werk met kracht en met zachtheid, en hoe die twee elkaar vervolledigen. Reflecteren en vooral voelen wat je patroon is, en hoe het ook anders kan. Vaak reageren we bv hard tegen hard, of vermijdend, en in beide gevallen veriezen we onszelf.

ironshirt

Tenslotte gaan we de meest elementaire flow en energiestroom in het lichaam openen. De voorste en achterste meridianen, die gekend zijn onder namen als het gouverneurvat en conceptievat, du mai en ren mai, en samen als de kleine hemelse kringloop (Micro-Cosmic Orbit).

Als deze kanalen vast zitten, dan stagneert je energie. Na het weer toegankelijk maken van deze energie-kringloop, brengen we dan onze interne pomp op gang, die ervoor zorgt dat je energie in beweging blijft in deze kanalen, en zo je systeem zuiver houdt, en voedt. En met een goed functionerende interne flow, kan je weer volop in de stroom van jouw leven staan.

Micro cosmic orbit

23-24 februari 2019, 10u00-16u30, 180€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Loslaten: theorie en praktijk

23 maart 2019


sand holding

Loslaten, het toverwoord met de belofte dat alles makkelijker wordt.

"Laat het los" is zo eenvoudig gezegd, maar hoe doe je het in hemelsnaam?

En wat moet je loslaten? De negatieve gedachte, het gepieker, het vervelende gevoel, de zeurende kritische stem in je hoofd?

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd, en nog waarschijnlijker met wisselend succes.

Toch kan je het leren.

Tijdens deze workshop spit ik het loslaat-mechanisme uit, én de bijhorende valkuilen. Je leert over de 5 fasen van loslaten.

Over hoe je lichaam en geest hebben samengewerkt om je te beschermen. En waarom dit vandaag niet meer voor je werkt, je zelfs tegenwerkt.

Hoe je vooral niet moet proberen je gedrag, je gevoel of je omgeving te veranderen, omdat je dan alleen nog verder van huis geraakt. Want verandering is een natuurlijk gevolg van loslaten, niet de voorloper.

sand blowing

Je leert over hoe jouw verhaal (slachtofferschap, schuldgevoel, perfectionisme, sterk zijn, ...) ontstond en je reacties en emoties bepalen. Hoe je daar vandaag mee omgaat en mee vecht, en hoe je dit allemaal terug kan loslaten.

Om weer meer jezelf te worden, los van het verhaal.

Naast de theorie gaan we aan de slag met technieken die je dit alles in de praktijk laten ervaren. Met als kers op de taart een diepgaande transformerende ademcirkel.

sand blowing

Zaterdag 23 maart 2019, 10u00 - 18u00, 120€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Feel good, feel deep

7 april 2019


feel good

Een dagje voor jezelf bij het ontluiken van de lente. Een klein maar groot cadeau, enkel en allen omdat het kan en mag.

De "Feel good, Feel deep" dagen zijn telkens weer een succes. Speels en diep, met veel ruimte tot beweging en stilstaan en voelen.

Dit keer gaan we aan de slag met het thema lente. Hoe we dat gaan invullen laten we nog ontluiken, maar het zaadje is geplant!

Een zalige mix van yoga, qigong, bewegen, voelen en beleven, geluid en plezier maken. Met ruimte en begeleiding in je persoonlijke proces. We volgen de flow en geven die de ruimte die ze verdient.

Tijdens deze workshop maken we de brug van yoga en beweging naar verdieping. We dompelen je helemaal onder.

In de voormiddag gaan we voor het intensievere werk met Feel Good Yoga, gebaseerd op Vinyasa en Kundalini: heerlijk zweten, kracht opbouwen en ons lijf écht voelen. Maar ook met invloeden uit Body Mind Centering, Alexander-techniek, Tao Yoga en Mindfullness.
Daarna kunnen we gaan verinnerlijken en kunnen we op zoek gaan naar onze innerlijke resetknop en laten alle spanningen varen.

Dat alles om vanuit het hart te leven en onze authentieke zelf laten schitteren.

Met Annelies Planckaert, een prachtige vrouw met een lichtend hart, en een gepassioneerd yoga-en dansdocente, therapeut en coach.
En met Kim Cao-Van, bezield qigong leraar en Amanae lichaamswerk therapeut.

yin yang

Zondag 7 april, 10u00-16u30, 100€ - volzet
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Geven en Ontvangen

11 mei 2019
of 15 juni 2019


give and receive

Met onze armen kunnen we omhelzen en grenzen stellen, geven en ontvangen. Of het nu gaat over liefde, geld, een simpel compliment of je diepste zelf.

We koesteren de wens, of de wil, om dit alles zorgeloos te kunnen uitwisselen. In de praktijk nemen onvermogen of overdaad het meestal over.

We zijn vaak bang om te delen, uit angst dat er niet genoeg voor ons is. Of bang om afgewezen te worden. En we zijn vaak terughoudend om te ontvangen, er heimelijk van overtuigd dat we het eigenlijk niet verdienen. Bang om betrapt te worden, beschaamd dat iemand ons zou zien.

En we geven vaak te veel, om misschien eindelijk eens gezien en erkend te worden. We geven waar we zelf zo naar smachten.

En weet je wat, inwendig zijn we daar werkelijk ziedend kwaad om! Want het is toch ons goed recht, en we willen onszelf toch zo graag delen met iemand. Onmacht...

Het wonder van de uitwisseling

Tijdens deze dag intensief Amanae lichaamswerk zal je de blokkades in je armen en schouders voelen en lossen, zodat je terug kan openstaan voor het wonder van de uitwisseling tussen jou, jouw binnenste en de buitenwereld.

Met je adem en aanwezigheid ga je de diepte in, naar de drukpunten, om daar te voelen, en te doorvoelen, zodat de kwaadheid, het verdriet, het gemis, de schaamte, angst en overtuigingen kunnen losgelaten en geheeld worden.

En plots kan je weer ademen, en kan je weer volledig openstaan voor de overvloed die je jezelf kan geven. En dit kan je nu eindelijk met de buitenwereld delen, en genieten van wat er dan allemaal terug komt.

embrace yourself

Lees meer over hoe zo'n workshop praktisch in zijn werk gaat.

Intensief lichaamswerk

Er zijn twee sessies van 2,5 uur. Eén liggend op een massagetafel, en de andere naast de tafel, waarbij je aanwezig bent voor de ander en jezelf. Soms is de ervaring naast de tafel even of zelf meer verrijkend dan wanneer je erop ligt. Deze XL sessies zorgen ervoor dat je elk aspect dat aandacht nodig heeft de ruimte krijgt, en dit vanuit verschillende invalshoeken.

Persoonlijk in een kleine groep

Een echte mini-groep (max 6 personen). Dit laat zeer persoonlijke één-op-één begeleiding toe, terwijl je toch kan profiteren van het draagvlak.

Je wordt begeleid door 2 ervaren gidsen in jouw innerlijke reis.

Minimaal praten, maximaal voelen

Het is lichaamswerk, geen gesprekstherapie. Je bent gefocused op de adem en de sensaties in je lichaam. Het verhaal is bijkomstig. 100% aanwezig zijn bij deze sensaties is zeer krachtig, het brengt je inzicht en opening, en zorgt ervoor dat je kan lostaten.
Desalniettemin zullen we je tijdens de sessies soms vragen stellen of coachen, om je zo nog dieper in je transformatie proces te brengen.

Zaterdag 11 mei, 8u00-18u00, 170€
Zaterdag 15 juni, 8u00-18u00, 170€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail (ook als je vragen hebt).