Aarding en Stroming

op 13 oktober 2018


qigong

Het fenomeen van deze tijd, we lopen allemaal met ons hoofd op een andere plek dan ons lichaam. En alles rondom ons is in beweging. Alleen is onze eigen innerlijke stroom niet altijd even duidelijk te midden van al die turbulentie (persoonlijk en professioneel).

Er wordt dan gezegd dat het helpt om te gronden, te aarden. En dat klopt. In deze workshop leer ik je een paar krachtige technieken die je in het centrum van je lijf brengen, en hoe je van daaruit kan gaan wortelen.

Daarnaast concentreren we ons ook op het openen van je eigen interne energiestroom. Zodat je lichaam zichzelf kan regenereren én zodat je vanuit een stevig verankerde basis jouw flow weer in de flow van het leven rondom jou kan brengen.

Als eerste leer je Dantien Qigong, een oefening die je de kracht in je buik laat ervaren, en helpt om deze kracht verder op te bouwen. Je zwaartepunt (stabiliteit) en krachtcentrum liggen in je buik, dus het is belangrijk om daarmee verbonden te zijn. Ook opent de beoefening hiervan de verticale energielijnen in je lichaam.

Daarna gaan we verder met een vorm van Iron Shirt Qigong, waarmee je je letterlijk leert verankeren in de aarde. Op deze manier kan je dan makkelijk externe krachten (bv datgene wat je letterlijk of figuurlijk uit evenwicht brengt) direct afvoeren in de aarde. Eerst alleen, en daarna via oefeningen per twee ga je dit ook effectief ervaren in deze workshop.

ironshirt

Tenslotte gaan we de meest elementaire flow en energiestroom in het lichaam openen. De voorste en achterste meridianen, die gekend zijn onder namen als het gouverneurvat en conceptievat, du mai en ren mai, en samen als de kleine hemelse kringloop (Micro-Cosmic Orbit) of hara-lijn.

Als deze kanalen vast zitten, dan stagneert je energie. Na het weer toegankelijk maken van deze energie-kringloop, brengen we dan onze interne pomp op gang, die ervoor zorgt dat je energie in beweging blijft in deze kanalen, en zo je systeem zuiver houdt, en voedt. En met een goed functionerende interne flow, kan je weer volop in de stroom van jouw leven staan.

Micro cosmic orbit

Zaterdag 13 oktober, 10u00-16u30, 100€
In een kleine groep van maximaal 8 personen
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Kracht en Seksuele Energie

8 en 9 december 2018


belly

We houden onze kracht vaak (onbewust) vast. Of we verwarren kracht met wilskracht. En dan wiebelen we een beetje onstandvastig, of gaan we in over-drive, over onszelf en de grenzen van anderen heen.

En hetzelfde doen we met onze seksuele energie, onze mannelijkheid, onze vrouwelijkheid, en onze creativiteit. Terwijl onze natuurlijke kracht daar niet van losgekoppeld kan worden.

Tijdens deze twee één-daagse workshops, ga je dieper in je bekken. In de eerste maken we de blokkades los, en in de tweede gaan we aan de slag met het opwekken en cultiveren van onze seksuele creatieve energie die verbonden is met ons man-zijn en vrouw-zijn.

Zaterdag is een één-daagse Amanae workshop rond het bekken en de buik, de regio waar de meeste blokkades rond kracht en seksualiteit aanwezig zijn.

Tijdens deze dag ga je diep gaan voelen, en loslaten. Je adem en aanwezigheid gaan naar de drukpunten, om daar de blokkades te gaan voelen, en doorvoelen, zodat ze losgelaten en geheeld kunnen worden. Zodat je innerlijke kind weer volop in zijn kracht kan gaan staan, en jij dus ook!

Lees meer over hoe zo'n workshop praktisch in zijn werk gaat.

Intensief lichaamswerk

Er zijn twee sessies van 2,5 tot 3 uur. Eén liggend op een massagetafel, en de andere naast de tafel, waarbij je aanwezig bent voor de ander en jezelf. Soms is de ervaring naast de tafel even of zelf meer verrijkend dan wanneer je erop ligt. Deze XL sessies zorgen ervoor dat je elk aspect dat aandacht nodig heeft de ruimte krijgt, en dit vanuit verschillende invalshoeken.

Persoonlijk in een kleine groep

Een echte mini-groep. Dit laat zeer persoonlijke één-op-één begeleiding toe, terwijl je toch kan profiteren van het draagvlak.

Minimaal praten, maximaal voelen

Het is lichaamswerk, geen gesprekstherapie. Je bent gefocused op de adem en de sensaties in je lichaam. Het verhaal is bijkomstig. 100% aanwezig zijn bij deze sensaties is zeer krachtig, het brengt je inzicht en opening, en zorgt ervoor dat je kan lostaten.
Desaniettemin zullen we je tijdens de sessies soms vragen stellen of coachen, om je zo nog dieper in je transformatie proces te brengen.

superchild

Zondag gaan we aan de slag met de taoïstische technieken van mannelijke en vrouwelijke seksuele energie. Krachtige meditaties zoals eierstok en testikel ademhaling maken onze seksuele energie vrij zodat deze kan getransformeerd worden en ingezet voor bv zelf-heling of extra energie.

Je maakt ook kennis met de technieken voor de multi-orgastische man en vrouw. In deze workshop verbind je de man en de vrouw in jezelf, maar de technieken kunnen thuis ook als koppel worden beoefend.

Micro cosmic orbit couple

Zaterdag 8 december, 9u00-18u00, 150€
Zondag 9 december, 10u00-16u30, 100€
2 dagen voor 230€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.


Feel good, feel deep

29 december 2018


feel good

Een dagje voor jezelf in de drukte van het eindejaar. Een klein maar groot cadeau, enkel en allen omdat het kan en mag.

Na het succes van de 3-daagse "Feel good, Feel deep" deze zomer, plannen we een enkele dag aan de vooravond van het nieuwe jaar. Om op een speelse maar diepgaande manier het oude los te laten en je klaar te maken voor het nieuwe.

Een zalige mix van yoga, qigong, bewegen, voelen en beleven, geluid en plezier maken. Met ruimte en begeleiding in je persoonlijke proces. We volgen de flow en geven die de ruimte die ze verdient.

Tijdens deze workshop maken we de brug van yoga en beweging naar verdieping. We dompelen je helemaal onder.

In de voormiddag gaan we voor het intensievere werk met Feel Good Yoga, gebaseerd op Vinyasa en Kundalini: heerlijk zweten, kracht opbouwen en ons lijf écht voelen. Maar ook met invloeden uit Body Mind Centering, Alexander-techniek, Tao Yoga en Mindfullness.
Daarna kunnen we gaan verinnerlijken en kunnen we op zoek gaan naar onze innerlijke resetknop en laten alle spanningen varen.

Tot slot integreren we dit alles met qigong.
Dat alles om vanuit het hart te leven en onze authentieke zelf laten schitteren.

Met Annelies Planckaert, een prachtige vrouw met een lichtend hart, en een gepassioneerd yoga-en dansdocente, therapeut en coach.
En met Kim Cao-Van, bezield qigong leraar en Amanae lichaamswerk therapeut.

yin yang

Zaterdag 29 december, 10u00-16u30, 100€
Locatie: De Verdieping, Lovendegem

Inschrijven kan online, of per mail.