De kracht van ademen

Ademcirkels

in De Verdieping te Lovendegem

Ademen & Transformatie


De adem is zo ondergewaardeerd. Het is een anker, een betrouwbare, krachtige en eenvoudige bondgenoot. Onze adem is altijd aanwezig en toch blijft het één van de grootste mysteries van het leven.

In een ademcirkel gebruiken we die aanwezige adem om ruimte te scheppen, en diep in jezelf te gaan. In een veilige en gedragen omgeving kan je zo ontdekken wat er zich allemaal heeft vastgezet in jouw lichaam.

Eerste Kennismaking


Als je nog nooit een ademcirkel gedaan hebt, dan doe je best eerst mee met een workshop "Loslaten: theorie en praktijk". Dan leer je de basis.

In het kort: we beginnen met een "theoretische" schets van hoe blokkades ontstaan en hoe je ernaar toe kan ademen, en wat de valkuilen zijn in dat proces, en je leert dit dadelijk bij jezelf herkennen. Uiteindelijk breng je dit alles in praktijk in een ademcirkel: al liggend word je langzaam in je lichaam geleid met een zachte ademhaling, gevolgd door de intensere techniek van het circulair ademen.

Ondertussen loop ik rond, en help je wanneer nodig om een laagje dieper te gaan. Af en toe gebruik ik ook het lichaamswerk Amanae.

Verder Ademen & Transformeren


Voel je je er klaar voor, dan kan je aansluiten bij de ademcirkels waarbij er maximaal 8 personen zijn. Ik hou de groepen bewust klein genoeg om een goed draagvlak te kunnen garanderen.

Heb je last van paniek-aanvallen en hyperventilatie, dan ben je beter met individuele Amanae sessies. Hoewel de groep klein is, kan ik natuurlijk maar bij één persoon tegelijk zijn, dus ga ik er in de ademcirkels van uit dat je redelijk zelfstandig bent in je proces.

Praktisch


Loslaten: theorie en praktijk: zie hier
Eerstvolgende ademcircels: maandag 29/04/2019 (19u00-21u30), 35€

In de prachtige zaal van de Verdieping,
Voordestraat 11, 9920 Lovendegem.

In jullie eigen woorden


Een ademcirkel meemaken is moeilijk te beschrijven, elke keer anders, vooral zeer intens ....met nawerking erna. Het is intens verbinden met zichzelf en energie laten stromen door lichaam en geest.

Door de kleine groep voelt het veilig en geborgen aan, de muziek geeft zeker een extra dimensie. Ik vind het geweldig en het voelt aan als groeien.

Carole Hipken

Mijn eerste ervaring was op zich al zeer intens. Het circulair ademen was nieuw voor mij en bracht me tot in de kern van mijn lichaam. De tweede keer ging ik nog dieper en voelde de energie door mijn lijf stromen. Blokkades komen vrij en Kim zorgt ervoor dat je je voortdurend veilig voelt en begeleidt je op deze zeer intensieve reis naar jezelf.

Caroline Dewispelare

Na dit een paar keer te mogen ervaren kan ik zeggen dat het iedere keer anders is. Door de ademtechniek ga je gaan voelen wat er aanwezig is. Je lichaam maakt het je wel duidelijk. Soms komt er iets naar boven waar je je niet zo van bewust was dat het speelde, een andere keer is het loslaten. Kim is heel aanwezig in de begeleiding en geeft op een veilige manier ruimte aan het proces.

Ademen. Zó krachtig.
Ik kom nog.

Gerda Everaert

Ga een laag dieper
... en laat los